Al 20 jaar koploper in duurzame energie

Vandaag, 1 juni 2021, bestaat Duurzaam Opgewekt 20 jaar. Een mijlpaal die ze zeker niet ongemerkt voorbij laten gaan. Een dag om terug te blikken, maar ook een moment om te kijken naar de toekomst: wat gaan de komende 20 jaar ons brengen?

Innovator van het eerste uur
1 juni 2001 startte Tom Nak met Duurzaam Opgewekt, toen nog vanuit Bemmel. Als innovator van het eerste uur haalde hij in de jaren persoonlijk de kinderziektes uit duurzame systemen. De eerste grote warmtepomp uit 1998 is tot op heden nog steeds in gebruik. Ook de eerste wko die Duurzaam Opgewekt in 2001 plaatsten, draait tot op de dag van vandaag als een zonnetje.

Het is niet altijd even gemakkelijk geweest om voorop te lopen. Tom Nak vertelt: “Als je vooraan loopt moet je zelf de weg zoeken en dan pak je wel eens de verkeerde afslag. We vinden vaak zelf het wiel uit, met alle leerfouten die je daarbij maakt. Dat geeft je wel een voorsprong na twintig jaar, omdat je alle fouten al een keer hebt gemaakt! Het kost soms ook veel overtuigingskracht om mensen over te halen dat de toekomst in duurzame energie zit.”

Het doorzettingsvermogen, de innovatiekracht en de passie voor techniek zijn echt de drijfveren van het bedrijf. Bob Bloemers vult aan: “Tom is in die twintig jaar nooit van zijn pad geweken. Waar we nu staan, hebben we echt aan Tom te danken.”

Bouwen aan de toekomst
In de eerste tien jaar ontwikkelt Duurzaam Opgewekt grote wko-systemen voor installateurs en exploitanten. De afgelopen jaren volgden nieuwe ontwikkelingen elkaar pijlsnel op. In 2013 start Duurzaam Opgewekt met het bouwen van EOW-systemen (energie uit oppervlaktewater). In 2017 breidt de dienstverlening verder uit met een onderhoudsafdeling en in 2018 wordt het eerste exploitatieproject overgenomen. De groei van het bedrijf wordt in 2019 én 2020 beloond met een FD Gazelle Award, een prijs voor de snelst groeiende bedrijven van Nederland.

“De komende twintig jaar gaan we dan ook vol vertrouwen tegemoet,” vertelt Bob trots. “We hebben onze koers voor het installatie- en warmtebedrijf voor de komende jaren uitgezet. Ongetwijfeld zal dat, net als de voorgaande jaren, met vallen en opstaan gaan. Maar wij weten dat dat de beste manier is om koploper te zijn… en te blijven!

Wie jarig is trakteert
Later in het jaar – als de maatregelen het toelaten – wordt het jubileum feestelijk gevierd. Wat ook meteen een mooi moment is om het nieuwe pand te laten zien, waar Duurzaam Opgewekt begin april zijn intrek heeft gedaan. Vandaag is het jubileum in klein gezelschap gevierd op het nieuwe kantoor.

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.