Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Vind hier je antwoord! 

Heb je een andere vraag of wil je meer weten over onze energie? Dat kan! Wij staan voor je klaar. Je kan ons op werkdagen telefonisch bereiken tussen 08.00 en 16.30 uur. Je kan ons ook een bericht sturen naar klantzaken@duurzaamopgewekt.nl

Top 10 meest gestelde vragen

Mocht je gaan verhuizen naar een woning waar Duurzaam Opgewekt energie levert, moet je je aanmelden bij Duurzaam Opgewekt als klant. Jouw woning is namelijk aangesloten op een collectief energiesysteem voor warmte en koude. Dat betekent dat je niet kunt kiezen wie je energieleverancier is, maar wel dat je meteen gebruikt maakt van 100% duurzame energie. Ga naar mijn.duurzaamopgewekt.nl, kies jouw woonplaats of appartementencomplex en meld je aan. 

Je kan ook een e-mail sturen naar klantzaken@duurzaamopgewekt.nl om een aanmeldlink aan te vragen. 

Jouw wijk of appartementencomplex is aangesloten op een collectief energiesysteem voor warmte en koude. Dat betekent dat je niet kunt kiezen wie jouw energieleverancier is, maar wel dat je meteen gebruikt maakt van 100% duurzame energie. 

Het positieve verschil? Duurzaam Opgewekt zorgt ervoor dat jouw woning aangenaam is, zonder schadelijk te zijn voor het klimaat. Onze energie is namelijk vrij van fossiele energie en vrij van afhankelijkheid. Zo draag je ook - zonder moeite - een steentje bij aan een betere wereld, terwijl je er warm bijzit. Dat voelt dubbel goed!

We vergeten allemaal wel eens wat! Zeker als je gaat verhuizen. Ben je vergeten om je aan te melden voor onze energie? Geen nood, we sluiten je niet zomaar af. Je kan gewoon met terugwerkende kracht een contract afsluiten. Let erop dat je bij het aanmelden de datum van de sleuteloverdracht van jouw woning gebruikt. Heb je hier vragen over? Neem dan contact op met onze klantenservice via 0344 - 750 270 of stuur een bericht naar klantzaken@duurzaamopgewekt.nl

Je kunt jouw voorschotbedrag altijd aanpassen via mijnDuurzaamOpgewekt. Je kan ook een e-mail sturen naar klantzaken@duurzaamopgewekt.nl

Wij willen je er wel op wijzen dat het verlagen van het voorschotbedrag op eigen risico is. De jaarafrekening kan door verlaging van het voorschotbedrag hoger uitvallen dan je gewend bent.

Denk je dat het voorschot niet past bij jouw verbruik? Dan kijken we graag met je mee. Stuur een bericht naar onze Klantenservice via klantzaken@duurzaamopgewekt.nl.

De meterstand van de warmte wordt weergegeven op een digitale meter op de afleverset, die meestal in de meterkast of berghok is geplaatst. Deze meterstand wordt veelal weergegeven in GJ.

Heb je ook warm tapwater van Duurzaam Opgewekt? Dan zit de watermeter vlakbij de warmtemeter, deze waarde wordt aangegeven in m3.

Bij de meeste type slimme meters staat het scherm standaard uit. Druk eerst op het knopje en het scherm zal oplichten. 

Je kan jouw verbruik gemakkelijk inzien via mijnDuurzaamOpgewekt

Dat is lastig te zeggen. Dit hangt af van veel factoren zoals:

  • de ligging van jouw woning (een tussenwoning, op een hoek, noord- of zuidkant)
  • de grootte van jouw woning
  • de samenstelling van jouw huishouden
  • jouw gedrag (douche je iedere dag? hoe hoog heb je de thermostaat?)

De meeste bewoners die klant bij ons zijn hebben een verbruik tussen de 15 en 40GJ. Maar er zijn ook huishoudens die meer of minder gebruiken dan dat. 

Duurzaam Opgewekt maakt de jaarafrekening aan het einde van het contractjaar. Dat is en jaar na het moment dat je een contract met ons bent aangegaan. Je ontvangt de jaarafrekening binnen 6 weken na de afrekenmaand. 

Wij maken jaarafrekeningen niet in een specifieke volgorde. Heb je vragen over jouw jaarafrekening? Dan kun je deze altijd stellen via klantzaken@duurzaamopgewekt.nl of 0344 - 750 270. 

Heeft jouw woning vloerverwarming en heb je de thermostaat een aantal uren geleden hoger gezet? Dan duurt het even voordat het wat warmer wordt. Vloerverwarming warmt namelijk langzamer op dan traditionele radiatoren met een cv-installatie.

Wordt het na een halve dag nog steeds niet warmer? Zet de thermostaat dan eens op 25 graden en bekijk of het na 1 dag warmer is geworden. Het kan zijn dat de thermostaat niet de juiste ruimtetemperatuur aangeeft.

Wordt het hierna nog niet warm in je woning? Meld jouw storing dan via 085 – 400 4040.

Soms kunnen wij jouw woning niet maximaal verkoelen. We leggen je uit hoe dat zit!

Soms heb je bijzonder warme en vochtige dagen. Bij een hoge luchtvochtigheid kan er makkelijk condens ontstaan. Er komen dan kleine druppels op de vloer. Denk maar eens aan een glas koud water op een warme dag. Dit kan met de vloer in jouw woning gebeuren als de vloer kouder is dan het dauwpunt. Het dauwpunt is waarop water in de lucht zich tot druppels vormt. 

Als condens op de vloer komt, kan er schade aan je vloer ontstaan. Ook kan het gevaarlijk glad worden. Dit willen we natuurlijk voorkomen! Daarom kiezen wij er soms voor om de temperatuur van het koelwater minimaal te verhogen. Zo heb je toch een verkoelde vloer, zónder condens. 

Na jouw inschrijving bij Duurzaam Opgewekt ontvang je een e-mail met daarin alle bijlage die bij jouw contract horen, zoals de Algemene Voorwaarden en het tarievenblad. Deze ontvangt je in pdf, als bijlage in onze bevestigingsmail.

Het tarievenblad vindt je ook op het klantportaal. Via mijn.duurzaamopgewekt.nl kan je inloggen op jouw klantportaal. Wanneer je bent ingelogd, ga dan naar ‘Mijn gegevens’. Je vindt het tarievenblad onder ‘Mijn bestanden’ of door te klikken op ‘Mijn contracten’.

Storing melden?

Geen probleem!
Duurzaam Opgewekt is 24/7 telefonisch bereikbaar.

Bel 085 - 400 40 40

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.