Overige vragen

Wij proberen iedere dag opnieuw ons werk zo goed mogelijk te doen, waarbij we streven naar een hoge klanttevredenheid. Toch kan het gebeuren dat je ergens ontevreden over bent. Voor die gevallen hebben wij een klachtenprocedure. Je kunt jouw klacht indienen op twee manieren: per e-mail via klantzaken@duurzaamopgewekt.nl of per brief naar De Elzenhof 7e, 4191PA Geldermalsen.

Vermeld in jouw brief duidelijk dat het om een klacht gaat en wat de klacht betreft, zodat wij die goed kunnen registreren in ons klachtenregister. 

Mocht je het antwoord op jouw vraag niet op onze website kunnen vinden, neem dan contact op met onze klantenservice. Je kunt een e-mail sturen naar klantzaken@duurzaamopgewekt.nl of op werkdagen bellen tussen 08.00 en 16.30 uur naar 0344 – 750 270.

Wij streven ernaar je binnen twee werkdagen een eerste antwoord te geven. In drukkere periodes kan deze termijn langer zijn.

Je mag ons ook benaderen via social media, maar het beste kunnen wij je helpen als je rechtstreeks contact met ons opneemt. 

Je kan jouw contactgegevens altijd wijzigen. Dit kan je op twee manieren doen: door een e-mail te sturen naar klantzaken@duurzaamopgewekt.nl of te bellen naar 0344 – 750 270.

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.