Duurzame tips

Zet je thermostaat op een comfortabele temperatuur. Een hoge temperatuur went, zoals ook een lage temperatuur. Door je te kleden naar het seizoen, zal je het in de winter bij een temperatuur van 21 ºC - met radiatoren - lekker hebben.

Wist je dat het minder energie kost om je verwarming op een constante temperatuur te houden? Wanneer je de verwarming ’s avonds helemaal terugdraait kost het meer energie om ’s ochtends op te starten, dan wanneer je de temperatuur nagenoeg gelijk laat. Bovendien duurt het dan ook weer langer voordat het warm is.

Een goed geventileerde woning met droge lucht warmt sneller op. Zet minstens 1 keer per dag 15 minuten een raam of deur wijd open. Zet niet lang een raam open, maar ventileer je woning kort en krachtig.

Sluit in de winter ’s avonds de gordijnen, zo houd je warmte vast.

  • Installeer een doorstroombegrenzer of douchekraan. Dit bespaart water.
  • Met een thermostatische douchekraan stel je de gewenste temperatuur in één keer in. Zo hoeft de kraan niet onnodig te lopen voordat het de gewenste temperatuur heeft.
  • Een besparende douchekop bespaart niet alleen warm water, maar ook energie.
  • Een warm bad is natuurlijk heerlijk, maar hiermee verbruik je wel drie keer zoveel water en energie als bij een douche.

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.