Financiers dragen bij aan groeiambitie Duurzaam Opgewekt

“Een financier zorgt niet alleen voor groei, maar brengt ook positieve energie.”

 

07 oktober 2022 – Aanbieder van duurzame beleggingen Meewind en duurzame bank ASN Bank financieren vanaf vandaag Duurzaam Opgewekt. Meewind brengt een financiering van 1,25 miljoen euro, met een uitbreiding tot 6 miljoen euro. ASN Bank financiert nog eens 6,9 miljoen euro. Zo dragen beide partijen bij aan het realiseren van verschillende wko-projecten door heel Nederland. Zo komen we samen weer een stap verder in de energietransitie.

Dat er bij Duurzaam Opgewekt niet stil wordt gezeten, is de afgelopen jaren wel gebleken. Waar het bedrijf twintig jaar geleden begon als ontwerper en bouwer van wko-systemen (warmte-koudeopslag), breidde het later uit met een onderhouds- en exploitatieafdeling en verdubbelde jaar na jaar hun omzet. “Wij zijn enorm blij met de financiering van Meewind. Deze maakt de huidige groei mogelijk, maar stelt ons ook in staat om in de toekomst nog eens 25 miljoen extra te financieren. Hiermee maken we een belangrijke stap in onze groei,” vertelt Peter van den Bogaard, financieel directeur van Duurzaam Opgewekt.


De noodzaak van duurzame warmte

Fondsadviseur Derck Truijens (Meewind) laat weten dat Meewind sterk gelooft in de noodzaak van duurzame warmtevoorziening, en dat Duurzaam Opgewekt een van de ambitieuste spelers in dit vakgebied is. Derck: “Er zijn maar weinig bedrijven die net als Duurzaam Opgewekt zelf energiesystemen ontwerpen, bouwen, onderhouden én exploiteren. Hun strategische aanpak heeft al voor een enorme groei gezorgd en dat gaat de komende jaren alleen maar verder toenemen. De participanten van het Groenfonds Regionaal Duurzaam dragen hiermee direct bij aan de uitbreiding van wko-projecten in Nederland.”


Met spaargeld bijdragen aan de energietransitie

“Duurzaam Opgewekt en ASN Bank delen de ambitie om duurzaam wonen, werken en leven voor iedereen bereikbaar te maken” vertelt Arie Koornneef, directeur van ASN Bank. “Wij zijn onder de indruk van de drive waarmee de onderneming Nederland aan het verduurzamen is. Voor ASN Bank is deze financiering in duurzame warmte een mooi voorbeeld van de manier waarop wij met het spaargeld van onze klanten bijdragen aan de energietransitie. Dit past mooi in de lijn van ons doel voor 2030: met onze investeringen en beleggingen een netto positief effect op het klimaat.”

 

Groeiambitie

Duurzaam Opgewekt heeft een krachtige koers uitgezet die reikt tot 2030. “We maken nu de ommezwaai van realisatiebedrijf naar energiebedrijf en willen in 2030 groeien naar 35.000 aansluitingen. Deze mooie financieringen helpen ons hier naartoe te groeien,” vertelt Bob Bloemers, commercieel directeur bij Duurzaam Opgewekt.

En er is nog een speerpunt waar het bedrijf op wil floreren. “Ons doel is om het beste energiebedrijf van Nederland te worden. Dat betekent dat we duurzame energie willen leveren met de hoogste klanttevredenheid. De komende jaren richten wij onze organisatie zo in, dat alles uiteindelijk draait om onze klanten. We zijn dan ook enorm dankbaar voor het vertrouwen dat de financiers in ons hebben. Een financiering zorgt niet alleen voor groei, maar brengt ook veel positieve energie met zich mee.” 


 

Duurzaam Opgewekt maakt al sinds 2001 energiesystemen in opdracht voor o.a. Nike en Paleiskwartier Den Bosch. Eind 2022, begin 2023 gaat Duurzaam Opgewekt ook warmte en koude leveren voor The Minister in Rijswijk en CrossOver Amsterdam. Binnenkort sluiten ook andere projecten zich bij deze mooie rij aan.

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.