Uitbreiding directieteam Duurzaam Opgewekt

“Een stevige koers heeft positieve energie nodig.”

 

11 juli 2022 – Dat er bij Duurzaam Opgewekt niet stil wordt gezeten, is de afgelopen jaren wel gebleken. Het bedrijf breidde uit met een onderhouds- en exploitatieafdeling en verdubbelde jaar na jaar hun omzet. Per 1 juli wordt het directieteam van Duurzaam Opgewekt uitgebreid met een derde lid, in de persoon van Peter van den Bogaard.

Groeiambitie

Inmiddels is er een stevige koers uitgezet die reikt tot 2030. “We zijn nu op het kantelpunt waarbij we de ommezwaai hebben gemaakt van realisatiebedrijf naar energiebedrijf. We willen in 2030 groeien naar 35.000 aansluitingen,” vertelt Bob Bloemers, commercieel directeur bij Duurzaam Opgewekt.

“Wel een bijzonder energiebedrijf,” vult Tom Nak aan, oprichter en technisch directeur van het bedrijf. “Wij zijn straks een uniek bedrijf dat zelf energiesystemen ontwerpt, bouwt, onderhoudt én exploiteert. Dat we alles in eigen huis hebben, is redelijk uniek in de markt,” vertelt Tom trots.

Directie Duurzaam Opgewekt
v.l.n.r. Tom Nak, Peter van den Bogaard en Bob Bloemers

Driekoppige directie

Deze grote groei vraagt om extra energie en expertise. Daarom breidt Duurzaam Opgewekt zijn directieteam per 1 juli 2022 uit met een financieel directeur: Peter van den Bogaard.

“Er is al veel bereikt bij Duurzaam Opgewekt en de ambitieuze groeiplannen vragen om meer. Naast de financiering van de groei, ga ik met Tom en Bob verder bouwen van een solide organisatie met bijhorende mensen, processen en systemen. Daar heb ik ervaring mee en de duurzame energiemarkt is voor mij niet onbekend,” lacht Peter van den Bogaard. Peter werkte hiervoor als financieel directeur bij Eteck.

Duurzaam Opgewekt bestaat op dit moment uit een driekoppige directie, en 33 medewerkers, met een flexibele schil van nog eens 20 vakmensen.


De beste energieleverancier

Naast de flinke groeiambitie die Duurzaam Opgewekt heeft uitgesproken, is er nog een speerpunt waar het bedrijf op wil floreren. “Ons doel is om het beste energiebedrijf van Nederland te worden. Dat betekent dat we duurzame energie willen leveren met de hoogste klanttevredenheid. Of dat niet té ambitieus is?” Bob lacht. “Het is zeker geen onmogelijk doel. De komende jaren richten wij onze organisatie zo in, dat alles uiteindelijk draait om de klant. Denk aan extra servicemonteurs, een goede klantenservice en het verder ontwikkelen van onze organisatie.”

Doorzettingsvermogen, samenwerken, eigenwijsheid en de passie voor techniek zijn echt de drijfveren van het bedrijf. Tom kijkt tevreden terug op de afgelopen 21 jaar. “Ongetwijfeld zal deze groei, net als de voorgaande jaren, met vallen en opstaan gaan. Maar wij weten dat dat de beste manier is om koploper te zijn en te blijven.”

Duurzaam Opgewekt maakt al sinds 2001 energiesystemen in opdracht voor het Rijksmuseum, Nike, Paleiskwartier Den Bosch en de The Minister in Rijswijk. www.duurzaamopgewekt.nl

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.