Duurzame energie-installaties voor grootste cleanroom van Europa

Applied Medical Amersfoort Duurzaam Opgewekt

Opdrachtgever: Applied Medical Europe 

Startdatum: maart 2016

Einddatum: mei 2017

Aanneemsom: € 655.000

Dienstverlening: ontwerp, realisatie, onderhoud

Techniek: wko | warmtepomp | drycooler

Op bedrijventerrein De Wieken in Amersfoort is een nieuwe productielocatie met kantoor voor Applied Medical Europe (een Amerikaanse producent van medische hulpmiddelen) gerealiseerd. Deze nieuwe locatie is vlakbij het huidige hoofdkantoor van Applied Medical, dat in 2012 werd ontworpen en gerealiseerd. De nieuwe vestiging van Applied Medical bestaat uit 8.700 m² kantoor, een ruime “state-of-the-art” cleanroom, een productieruimte en magazijn, in totaal 27.000 m² vloeroppervlak. Het gebouw heeft de grootste cleanroom van Europa.

Het project is in bouwteam uitgevoerd, waarbij duurzaam opgewekt  het ‘design en build’-traject voor haar rekening nam. Het gehele ontwerp is uitgevoerd in BIM.

De duurzame energie-installaties bestaat uit een wko met een doublet van 100 m3/h. Het bovengrondse deel bestaat uit 3 warmtepompen met ieder een vermogen van 400kW en een 3-tal dry-coolers met een vermogen van 316kW per stuk.

Duurzaam Opgewekt heeft in opdracht van Lomans de bovengenoemde installatie gerealiseerd. In opdracht van Applied Medical wordt het onderhoud uitgevoerd.

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.