Positieve energie voor 5TRACKS: wonen & werken in Breda

Opdrachtgever: Synchroon & Equans

Startdatum: september 2020

Einddatum: eind 2023

Aanneemsom: € 4.500.000

Dienstverlening: ontwerp, realisatie en prestatieonderhoud

Techniek: wko | warmtepomp | drycooler | afleversets

Update juni 2023
Er wordt hard gewerkt bij 5TRACKS in Breda. Op de bovenste verdiepingen worden de afleversets geplaatst en in de technische ruimtes wordt de laatste hand gelegd aan onze installaties. Een flinke klus, vertelt Peter, uitvoerder bij Duurzaam Opgewekt. “Voor het plaatsen van de afleversets wisselen we steeds per verdieping, per gebouw. We zijn iedere keer een verdieping onder de smeervloer bezig. Het ene gebouw wordt de 1e week gevloerd, en het 2e gebouw een week later. Daarom verspringen we steeds een verdieping naar het andere gebouw en kan iedereen blijven doorwerken.  Als uitvoerder ben ik niet alleen verantwoordelijk voor die planning, maar ook voor het materiaal. Ik zorg ervoor dat de jongens die hier werken per dag weten wat ze moeten doen en dat alles voor ze klaar staat. Ja, zo’n groot project vereist wel een strakke planning,” lacht Peter.

Grillige Bredase bodem
Leuk om te weten is dat we de filterstelling van de wko-bronnen op een grotere diepte dan normaal wettelijk is toegestaan. Hiervoor is door de omgevingsdienst een ontheffing verleend om dieper dan 80 meter een wko-bron te positioneren. Wat blijkt: het is dan wel mogelijk om in de grillige Bredase bodem voldoende capaciteit te vinden voor een bron. De bronnen zitten op zo’n 100 meter diepte en hebben na uitvoerig testen meer dan genoeg vermogen!

Wonen en werken voor de nieuwe generatie
5TRACKS is werken en wonen voor de nieuwe generatie. Het ligt naast het station in Breda en is verdeeld over drie complexen. Er komt een hotel, congresruimtes, een gym, kantoren, winkels, een restaurant en 176 appartementen. In opdracht van Synchroon en Equans doet Duurzaam Opgewekt het ontwerp en realisatie van de warmte en koude energievoorziening.

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.