Duurzaam Opgewekt breidt uit door overname warmtebedrijf evoyo

Duurzaam Opgewekt neemt per 18 oktober 2023 het warmtebedrijf van evoyo – voorheen econic – over.

 

18 oktober 2023 – Geldermalsen & Amsterdam

Duurzaam Opgewekt neemt per 18 oktober 2023 het warmtebedrijf van evoyo – voorheen econic - over. De overname betreft de verkoop van alle collectieve en individuele all-electric installaties, en alle ontwikkelingsactiviteiten van nieuwbouwprojecten. Het Amsterdamse bedrijf heeft een portefeuille van 3.150 bestaande WEQ’s en 2.000 WEQ’s in ontwikkeling, met veelal projecten in Noord- en Zuid-Holland.  

Duurzaam Opgewekt heeft een krachtige koers uitgezet die reikt tot 2030. Bob Bloemers, directeur bij Duurzaam Opgewekt: “We willen groeien naar 35.000 WEQ’s in 2030. De overname van evoyo sluit dan ook naadloos aan op onze groeiambitie. Daarnaast is het een overname die versterkend werkt. Beide bedrijven versterken elkaar in kennis en ervaring; een perfect mix tussen mens en techniek. Zo kunnen we van elkaar blijven leren en onze service naar een hoger niveau brengen.”

Tom Nak, Peter van den Bogaard en Bob Bloemers
directie Duurzaam Opgewekt, v.l.n.r. Tom Nak, Peter van den Bogaard en Bob Bloemers

Overname evoyo

Afgelopen weken is er door beide partijen hard gewerkt om de overname zo soepel mogelijk te laten verlopen. De bedrijven hebben samen één gezamenlijke drive: de klant staat voorop. “Consumenten die zijn aangesloten op een collectief energiesysteem kiezen zelf niet voor een energieleverancier. Ons uitgangspunt bij een overnameproject is dat bewoners geen hinder van de overname ervaren. Zij hebben tenslotte niet gekozen voor een nieuwe energieleverancier,” vertelt Bob.

Alle warmteklanten gaan per 18 oktober over naar Duurzaam Opgewekt. Het gaat om de nieuwbouwklanten die zijn aangesloten op de collectieve en individuele all-electric installaties. evoyo-klanten in de bestaande bouw met een hybridewarmtepomp blijven bij evoyo.


 

Over Duurzaam Opgewekt

Duurzaam Opgewekt is energieleverancier van positieve energie. Dat is duurzame energie, lokaal opgewekt uit de bodem. Duurzaam Opgewekt is niet zomaar een energieleverancier. Ze ontwerpen, bouwen én exploiteren energiesystemen. Vanuit hun vestigingen in Geldermalsen en Amsterdam werken ze aan één doel: Nederland verder verduurzamen. Zo gaan ze samen van een grijze naar een groene wereld. Als je daar geen energie van krijgt!

 

Contactgegevens voor meer informatie of interview- en persaanvragen:

Sanne van Mil, communicatiemanager: 0344 – 750 270
communicatie@duurzaamopgewekt.nl

Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.