Remeha Toros Vision

Een warmtepomp is geen cv-ketel. Het werkt allemaal net even anders. We vertellen je daarom graag hoe je jouw Remeha Toros Vision warmtepomp het best kan gebruiken. Van het instellen van de gewenste temperatuur voor de woning en voor warm water, tot wat je kunt doen bij een storing.

Bediening

De Toros Vison warmtepomp van Remeha (voorheen Techneco) bedien je eenvoudig via de Honeywell Chronotherm Touch Modulation. De warmtepomp werkt het zuinigst bij een constante temperatuur. Het verlagen van de temperatuur in de nacht kost extra energie en raden wij dan ook af. Door de temperatuur continu te houden, verbruik je het minste energie en werkt de warmtepomp optimaal!

 

Instellingen

Een warmtepomp verbruikte de minste energie bij een constante temperatuur. Kies een lage temperatuur waar jij je zo comfortabel bij voelt om de grootste besparing te behalen. Wil je de temperatuur verhogen of verlagen? Houd er rekening mee dat het soms wel 3 dagen kan duren voordat de temperatuur in huis volledig is aangepast. ‘s Nachts de temperatuur verlagen raden wij daarom ook af.

  1. Druk rechtsonder op INSTELLEN en daarna op midden onder op CONTINUE.
  2. Op het scherm wordt de tekst INSTEL CONTINU weergegeven.
  3. Door op rechtsboven op WARMER of KOUDER te drukken zal de temperatuur worden verhoogd of verlaagd.
  4. Druk op KLAAR om te bevestigingen.

De warmtepomp wisselt door slimme regeling automatisch tussen zomer- en wintermodus. Als het buiten kouder wordt dan zal de warmtepomp volledig automatisch naar wintermodus gaan en andersom. Om dit goed te laten werken dient de thermostaat op automatisch koelen en verwarmen te zijn ingesteld.

  1. Druk rechtsonder op INSTELLEN en daarna op linksonder op KOELEN VERWARM.
  2. Op het scherm wordt de actieve regeling weergegeven. Selecteer AUTO KOEL/VERW.
  3. Druk op KLAAR om te bevestigingen.

Wanneer je langer dan 3 dagen niet thuis bent, kan het wel voordelig zijn voor je energie besparing om de temperatuur wat lager te zetten. Je kunt hiervoor de vakantiemodus instellen. Stop de modus ongeveer één dag voordat je terugkomt, zodat er voldoende tijd is om de woning alvast op temperatuur te krijgen.

  1. Druk rechtsonder op INSTELLEN en daarna op links onder op VAKANTIE.
  2. Op het scherm wordt de tekst INSTEL VAKANTIE weergegeven.
  3. Door op rechtsboven op WARMER of KOUDER te drukken stel je de gewenste temperatuur in.
  4. Stel vervolgens met de pijlen het aantal dagen in dat je weg bent. Dit kan tot maximaal 99 dagen.
  5. Druk op VOORUIT of TERUG om het tijdstip dat je thuiskomt in te stellen.
  6. Druk op KLAAR om de vakantie instellingen te activeren. Na ongeveer 7 seconden wordt de vakantie functie automatisch actief.

Wanneer je het scherm ongeveer 7 seconden niet hebt aangeraakt, zullen verschillende knoppen uit beeld verdwijnen. Als je op het scherm naast de ’tijd van thuiskomen’ of  ‘dagen’ drukt komen de knoppen weer in beeld.

Vakantieprogramma instellen met Chronotherm Touch (Modulation) | Honeywell Home

Onderhoud

Het is belangrijk dat je zelf in de gaten houdt of de warmtepomp goed werkt. Sommige zaken kunnen namelijk niet op afstand gecontroleerd worden. Controleer daarom regelmatig op afwijkende geluiden, lekkages aan de onderdelen of leidingen en roestvorming. Neem bij een afwijking contact met ons op.

Voor onderhoud en reparaties is het van belang dat de warmtepomp en boiler toegankelijk zijn. Zorg ervoor dat monteurs er altijd makkelijk bij kunnen.

Voor onderhoud en reparaties is het van belang dat de warmtepomp en boiler toegankelijk zijn. Zorg ervoor dat monteurs er altijd makkelijk bij kunnen.

Bijvullen en ontluchten

Wanneer de druk in het cv-systeem onder de 0,8 bar komt, dan is het tijd om bij te vullen. Ontlucht na het bijvullen ook het systeem voor een optimale werking. In de video leggen we uit hoe je dit eenvoudig zelf kunt doen met de bijgeleverde vulslang.

 

 

Storingen

Een storing is zichtbaar op het scherm van de thermostaat met de melding 'Ketel Storing'. Om de storingscode te zien druk dan op INFO rechts onderin. Meldingen met een storingscode tussen de 1 en 99 verdwijnen meestal vanzelf weer. Wacht in dat geval altijd eerst even af. Controleer ook altijd of er voldoende radiatoren of groepen van de vloerverwarming open staan.

Resetten

Storingen met een storingscode van 129 of hoger verwijden pas weer als de warmtepomp gereset wordt. Dit kan ook gebeuren wanneer storingscodes 1 t/m 99 meerdere malen zijn voorgekomen.

  • Zet de hoofdthermostaat (in de woonkamer) achterelkaar op de onderstaande temperaturen:
    • Stel in op 29 °C, wacht 50 seconden
    • Stel in op 16 °C, wacht 50 seconden
    • Stel in op 20 °C, wacht 50 seconden
  • De warmtepomp wordt nu gereset.
  • Stel de gewenste temperatuur in nadat de warmtepomp weer opgestart is.

Blijft de melding staan? Neem dan contact met ons op. Wanneer de warmtepomp te vaak wordt gereset dan kan er schade aan de warmtepomp ontstaan.

Elektrisch verwarmen

Er is een elektrisch element aanwezig in de warmtepomp. Tijdens extreem lage buitentemperaturen helpt deze om de woning te verwarmen, zodat het gewenste comfort wordt gegarandeerd. Wanneer storingscode 70 in beeld verschijnt staat de warmtepomp in noodbedrijf. Neem contact met ons wanneer dit gebeurt.

Storing melden

Is na resetten de storing niet opgelost? Bel dan naar 085 - 400 4040 of stuur een e-mail naar klantzaken@duurzaamopgewekt.nl. Laat in de e-mail weten welke storingscode op het scherm van de warmtepomp staat. Je kunt ons ook een foto sturen van het scherm. Het is belangrijk dat op de foto de storingscode te zien is. Zo kunnen we de storing zo snel mogelijk oplossen.

Storing melden

Veelgestelde vragen

Als koelen is ingesteld, zal deze automatisch inschakelen als de buitentemperatuur boven de 22°C stijgt en als de temperatuur in huis hoger is dan de door jou ingestelde temperatuur bij koeling. De koeling kan je woning met maximaal 3-4°C verlagen, wat een prettig en gelijkmatig comfort biedt. Het te bereiken koeleffect is natuurlijk wel afhankelijk van de hoeveelheid zonnewarmte die door het glas binnenkomt, de interne warmteontwikkeling en ventilatie. Je kunt de buitentemperatuur waarbij de koeling aanslaat eenvoudig aanpassen.

  1. Open de NIBE Uplink app en ga naar het menu ‘Beheren’.
  2. Kies in het menu voor ‘warmtepomp’, vervolgens voor ‘geavanceerd’ en daarna voor ‘instelling modus auto’.
  3. Stel bij ‘start koeling’ de gewenste buitentemperatuur in door de slider naar links (lager) of rechts (hoger) te bewegen.
  4. Wanneer je op ‘Vorige’ klikt, wordt de ingestelde temperatuur automatisch bevestigd.

 

Instructievideo NIBE - Koelinstellingen aanpassen

Dit kan te maken hebben met de naregeling die de warmte naar een specifieke ruimte stuurt, bijvoorbeeld naar de slaapkamer. Na het bereiken van de gewenste temperatuur zal de warmte verder verdeeld worden. Ket kan dus zijn dat de rest van de ruimtes hierdoor minder warmte krijgen.

De ruimtevoeler in de woonkamer stuurt de warmtepomp aan. Als de woonkamer warm is kan de warmtepomp uitschakelen. Na verloop van tijd schakelt de warmtepomp weer in en warmt het cv-water op om alle openstaande groepen van de vloerverwarming te verwarmen.

Om dit op te lossen kun je de thermostaat van de desbetreffende ruimte hoger instellen.

Je koopt zelf je stroom in voor het gebruik van je warmtepomp via je stroomleverancier. Voor het stroomverbruik geldt een prijsplafond. Informatie hierover kan je opvragen bij je stroomleverancier.

Niet alle warmtepompen koelen. Alleen als de optie ‘koeling’ zichtbaar is, kan je warmtepomp dit ook. De warmtepomp bepaalt automatisch of koelen of verwarmen wordt ingeschakeld.

Een warmtepomp met een bodembron (water/water warmtepomp) kan alleen passief koelen en werkt dus anders dan airconditioning die actief koelt. Wanneer het buiten erg warm is, is mogelijk dat de warmtepomp de ingestelde koeltemperatuur niet haalt. Met passieve koeling is het mogelijk de temperatuur in de woning met maximaal 3 à 4 graden te verlagen, wat een prettig en gelijkmatig comfort biedt. De warmte wordt door de vloerverwarming uit de woning gehaald en gaat weer terug in de bron. Zo daalt de temperatuur in huis.

Het te bereiken koeleffect is wel afhankelijk van een aantal factoren waaronder de hoeveelheid binnentredende zonnewarmte door het glas, de interne warmteontwikkeling en het ventilatie niveau. Als je veel met een water/water warmtepomp koelt, warmt de bron weer op voor de winter. Dat verhoogt het rendement van de warmtepomp en verlaagt je energierekening. Dus veel koelen loont!

Een warmtepomp met een buitenunit (lucht/water waterpomp) kan actief koelen, zoals bij airconditioning. Er wordt namelijk een compressor gebruikt om werking van het systeem om te draaien en dat kost energie. Bij installatie zet de installateur deze functie aan. Wanneer je warmtepomp niet lijkt te koelen, controleer dan of deze functie aan staat. We hebben hier per warmtepomp uitgelegd hoe je dit kunt aanzetten. Of juist uitzetten als je energie wilt besparen.


Om u beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.