Heb je een probleem met je energiesysteem?
Wat vervelend! Wist je dat je vaak zelf de oorzaak kan vinden en het probleem kan oplossen? Controleer eerst of:
- Er een collectieve storing is in jouw wijk.
Check de storingspagina. Staat jouw straat ertussen? Dan hoef je niets te melden. - Er werkzaamheden zijn in jouw wijk.
Geplande werkzaamheden vind je ook de storingspagina.
Doorloop hieronder de stappen van jouw probleem.
Heb je geen warm tapwater? Doorloop eerst deze stappen:
- Controleer of er water uit jouw kranen komt. Is dit niet het geval? Vind hier jouw drinkwaterleverancier: https://www.vewin.nl/_layouts/15/vewin/webapp/
- Zorg dat de warm tapwaterafsluiter open staat. Deze staat open als alle hendels in de lengterichting van de leidingen staan.
- Komt er onvoldoende of geen water uit maar één kraan? Dan ligt het waarschijnlijk aan de kraan zelf. Bel een loodgieter of jouw verhuurder.
Neem contact op met Duurzaam Opgewekt als:
- Er uit alle kranen geen of weinig water komt, wanneer ze helemaal open staan.
- Er na minimaal 35 seconden nog steeds lauw of koud uit de kraan komt.
- Je wel verwarming hebt, maar geen warm tapwater.
Heb je geen warm tapwater? Doorloop eerst deze stappen:
- Controleer of er water uit jouw kranen komt. Is dit niet het geval? Vind hier jouw drinkwaterleverancier: https://www.vewin.nl/_layouts/15/vewin/webapp/
- Komt er onvoldoende of geen water uit maar één kraan? Dan ligt het waarschijnlijk aan de kraan zelf. Bel een loodgieter of jouw verhuurder.
- Check de instellingen van het warmte tapwater. Het kan namelijk zijn dat de instellingen voor je warme tapwater op de ECO-stand staan, waardoor het warme water op is. Raadplaag de handleiding van jouw warmtepomp om te zien hoe je deze instelling aanpast.
Neem contact op met Duurzaam Opgewekt als:
- Er na minimaal 30 seconden nog steeds lauw of koud uit de kraan komt.
- Je na het doorlopen van bovenstaande stappen nog steeds geen warm water hebt.
Heb je geen verwarming? Doorloop eerst deze stappen:
- Controleer de kamerthermostaat in de woonkamer.
- Staat deze op de juiste temperatuur?
- Vervang de batterijen als dat nodig is.
- Werkt de kamerthermostaat niet? Neem dan contact op met je installateur of verhuurder. (De thermostaat valt buiten de demarcatie van Duurzaam Opgewekt, tenzij dit anders vermeld staat in de handleiding in het klantportaal.)
- Zorg dat de afsluiters bij de afleverset open staan. De hendels moeten in de lengterichting van de leidingen staan (open). Pas op, de leidingen kunnen warm zijn!
- Check de stekker van de vloerverwarmingsverdeler. Zit deze goed in het stopcontact?
- Heb je maar in een deel of één kamer geen verwarming? Waarschijnlijk ligt het aan jouw vloerverwarmingsinstallatie. Neem contact op met je installateur of verhuurder. (De vloerverwarming valt buiten de demarcatie van Duurzaam Opgewekt.)
- Eén radiator of een deel van de vloer blijft koud. Ontlucht de binnenhuisinstallatie. Dit kan je zelf doen. Of bel een installateur of je verhuurder.
- Sommige ruimte in huis worden niet warm en/of andere worden te warm. Ontlucht de binnenhuisinstallatie. Dit kan je zelf doen. Of bel een installateur of je verhuurder.
Neem contact op met Duurzaam Opgewekt als:
- De leidingen vóór of ná de afleverset koud zijn. Deze moeten handwarm aanvoelen. Zijn alleen de leidingen na de vloerverwarmingsverdeler koud? Neem dan contact op met je installateur of verhuurder.
- Je buren hetzelfde probleem hebben. Controleer op de storingspagina of er al een storing bekend is. Staat jouw wijk erbij? Dan zijn wij bezig met de storing en hoef je ons niet te bellen.
Heb je geen verwarming? Doorloop eerst deze stappen:
- Controleer de kamerthermostaat in de woonkamer.
- Staat deze op de juiste temperatuur?
- Vervang de batterijen als dat nodig is.
- Werk de kamerthermostaat niet? Neem dan contact op met je installateur of verhuurder. (De thermostaat valt buiten de demarcatie van Duurzaam Opgewekt, tenzij dit anders vermeld staat in de handleiding in het klantportaal.) - Zorg dat de afsluiters open staan. De hendels moeten in de lengterichting van de leidingen staan (open). Pas op, de leidingen kunnen warm zijn!
- Check de stekker van de vloerverwarming regelaar. Zit deze goed in het stopcontact?
- Heb je maar in een deel of één kamer geen verwarming? Waarschijnlijk ligt het aan jouw vloerverwarmingsinstallatie. Neem contact op met je installateur of verhuurder. De vloerverwarming valt buiten de demarcatie van Duurzaam Opgewekt.
- Eén radiator of een deel van de vloer blijft koud. Ontlucht de binnenhuisinstallatie. Dit kan je zelf of bel een installateur of je verhuurder.
- Is de druk in het systeem laag? Dan moet je deze bijvullen:
- Sommige ruimte in huis worden niet warm en/of andere worden te warm. Ontlucht de binnenhuisinstallatie. Dit kan je zelf of bel een installateur of je verhuurder.
- Controleer dan de waterdruk in het cv-systeem. Als deze onder de 0,8 bar is, moet je deze bijvullen. https://www.youtube.com/watch?v=Qd4c5BeTtms
- Geeft de warmtepomp een storingscode? Kijk dan eerst op wat je kan doen op https://www.duurzaamopgewekt.nl/thuis/handleidingen/
Neem contact op met Duurzaam Opgewekt als:
- Je na het doorlopen van bovenstaande stappen nog steeds geen verwarming hebt.
- Je buren hetzelfde probleem hebben. Controleer op https://www.duurzaamopgewekt.nl/storingen/ of er al een storing bekend is. Staat jouw wijk erbij? Dan lossen wij het probleem al op en hoef je ons niet te bellen.
Heb je een lekkage? Doorloop deze stappen:
- Zit de lekkage in de meterkast of in de kruipruimte? Draai de afsluiters van de afleverset dicht. Let op: het lekkende water kan heet zijn.
- Lekt een radiator, verwarmings- of waterleiding? Sluit alle afsluiters van de afleverset wanneer er waterschade dreigt. Neem dan contact op met jouw installateur of verhuurder. Dit is een lekkage aan de binnenhuisinstallatie.
- Is er gevaar voor directe schade? Zet de hoofdkraan in jouw woning meteen dicht.
Stuur een foto. Als je een lekkage wil melden, stuur dan altijd een foto naar klantzaken@duurzaamopgewekt.nl. Zonder foto kunnen wij jouw vraag niet behandelen.
Lekt een radiator, verwarmingsleiding of waterleiding? Neem contact op met jouw installateur of verhuurder. Dreigt er waterschade? Sluit dan alle afsluiters van de afleverset of warmtepomp. Dan stroomt er geen warm water meer naar de radiatoren of vloerverwarming.
Heb je last van nare geurtjes rondom de afleverset of warmtepomp? Afvoeren die droog komen te staan – en zijn aangesloten naar de riolering – kunnen voor stankoverlast zorgen. De oorzaak zit waarschijnlijk in de zwanenhals (of sifon) die droog staat.
Vul deze met een halve liter water en daarna een half kopje (sla)olie. De olie zorgt ervoor dat het water niet meer kan verdampen.
Lost dit de stank niet op? Neem dan contact op met Duurzaam Opgewekt.
Geluidsoverlast? Volg deze stappen:
- Achterhaal waar het geluid vandaan komt.
- Hoor je klapperende leidingen? Ontlucht dan je binnenhuisinstallatie.
Komt het geluid van de afleverset of de warmtepomp? Neem dan contact met ons op.
We willen het volgende weten:
- Waar hoor je geluid?
- Hoe klinkt het?
- Hoe storend is het?
- Is het geluid constant of op bepaalde momenten?
- Zo ja, wanneer precies?
- Sinds wanneer hoor je het geluid?
- Maak een geluidsopname.
Kom je er niet uit?
Heb je na het doorlopen van alle stappen nog steeds een probleem? Neem dan contact met ons op. Voor een acute storing (geen verwarming, geen warm water of hevige lekkage) kan je bellen met ons storingsnummer: 085 - 400 4040.
Heb je geen acute storing of een vraag over het systeem? Dan mag je ons ook mailen op klantzaken@duurzaamopgewekt.nl of bel op werkdagen tussen 09.00 en 12.00 uur naar 0344 – 750 270.
Storingsregistratie
Warmteleveranciers zijn vanuit de ACM verplicht om een storingsregistratie bij te houden van storingen die langer duren dan 8 uur. Warmteklanten hebben recht op een vergoeding voor een storing als deze langer duurt dan 8 uur. Een warmteleverancier hoeft geen compensatie uit te betalen als de storing minder dan 24 uur duurt en het de eerste storing is in een jaar tijd. De verplichte storingsregistratie van warmte draagt bij aan de bescherming van de warmteconsument.
Hieronder vind je een overzicht van alle leveringsonderbrekingen van de collectieve systemen van Duurzaam Opgewekt voor de levering van warmte en warmtapwater in de afgelopen jaren.